O le Baluna Helium ua oso ese mai le manatu o le "Kesi Auro"

A o oʻo mai le Tausaga Fou, ua faʻatulagaina paluni helium felanulanuaʻi e fausia ai se siosiomaga fiafia, lea e tatau ona sili ona lauiloa i pisinisi ma tagata tafafao maimoa.Peitai, e tusa ai ma le lipoti lata mai a le Xinhua News Agency, ona o le le lava o le sapalai o le helium i le lalolagi atoa, o le siʻitia o tau o le kesi ma isi mea, ua faʻatapulaʻaina Tokyo Disneyland i le faʻatauina o paluni helium talu mai Oketopa.I vaiaso talu ai nei, ua taofia e Disney le faʻatauina o paluni helium.

O le paluni tausamiga e na o le pito i luga o le "aisa" o le sapalai o le helium, ona o talosaga tau alamanuia o le au taʻalo autu o le helium, ma o le helium o se mea taua tele mo le gaosiga o le tele o pisinisi semiconductor ma fiber optical.O le maketi faavaomalo o le helium na faʻaauau pea ona tulaʻi mai, lea na mafua ai foi le galu o le fiva "gold gas" i totonu o fale gaosi oloa.

O le manatu o le "gold gas" o loʻo faʻaauau pea ona tupu

O le kesi auro e fa'atatau i le kesi e seasea maua ma fa'alavelave lavelave fa'agasolo ma tau maualuga.O lenei vaiaso, e ui lava na ulufale atu A-sea i le suiga o le teʻi, o faʻatauga o manatu o le helium na maualuga le maualuga, lea na foliga mai na faʻaalia ai le lanu auro.

O Hang Yang o le ta'uta'ua ma le tele o le gaosiga o mea faigaluega tu'ueseeseina o le kesi ma le gaosiga o atina'e ma kesi fa'apisinisi e ta'ita'ia atina'e i Saina.O lo'o lelei le fa'atinoga o maketi i aso e lua ua tuana'i, fa'atasi ai ma le si'itia fa'aopoopo e 9.21% i aso e lua ua tuana'i.

O le Cammet Gas foi o se kamupani lisiina o loʻo tuʻuina atu le helium maualuga, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o aso e lua e 7.44%.E maitauina o le isi kamupani kesi, Huate Gas, o le a lisiina i luga o le Science and Technology Innovation Board i aso nei.E tusa ai ma lana folasaga o le auala, o le Huate Gas e sili atu i le 80% o fale gaosi oloa faʻapipiʻi faʻatasi ma le lautele o le sili atu i le 8 inisi.Mai faʻamaumauga faʻasalalau, o tupe maua faʻatau o ana oloa kesi faʻapitoa mai ia Ianuari ia Setema o le tausaga nei na siitia i luga atu o le 54 miliona yuan, poʻo le 19.61%, faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.I le taimi nei o loʻo faʻaogaina le manatu o le "gold gas", o loʻo faʻamoemoeina le faʻatinoga o maketi.

Aisea ua manuia ai le helium ma isi kasa fa'apitoa?O le mafuaaga tuusao o le aafiaga o le sapalai ma le manaoga.I le 2019, na faʻaalia ai e le maketi kesi faʻapitoa a Saina le tulaga mataʻina, o le aofaʻi o punaoa tau maketi na faʻalavelave, ma le tau o le 40L fagu helium na maualuga le maualuga, sili atu i le afa maualuga nai lo le amataga o le tausaga;O le tuʻuina atu ma le manaʻoga o maketi xenon e matua paleni, ma o loʻo faʻaauau pea ona maualuga tau o maketi;O le tau o le krypton gas maketi na siitia pea i luga o le lagolagoina e le faatauina mai o tagata faatau tetele.

Faʻalautele le faʻatulagaina ma faʻaaoga le avanoa e sui ai oloa mai fafo

Ua leva ona faalagolago Saina i oloa faaulufale mai o le helium.I tausaga talu ai nei, o le manaoga i totonu o le atunuu mo le helium vai ua siitia i le 20%.O le a'afiaina o mea e pei o le utiuti o sapalai faavaomalo, na fa'aitiitia ai le fa'aulufale mai o le helium a Saina i le 4.3% i lea tausaga ma lea tausaga i le afa muamua o le 2019, a'o fa'aauau pea ona si'itia le tau o le maketi o le helium.

E tusa ai ma le auʻiliʻiliga a tagata tomai faapitoa o le helium faavaomalo, o le le lava o le helium e mafai ona tumau seia oʻo i le faaiuga o le 2020. I le 2020, o le manaʻoga o pisinisi maualuga ma faʻapitoa i lalo ifo o le kesi e le masani ai, aemaise lava semiconductor, fiber optical, aerospace ma suʻesuʻega faasaienisi o le a faʻaauau pea ona tupu. , ae o le tautala faʻapitoa, o le faʻatupulaia o le faʻaogaina o maketi kesi e seasea faʻatapulaʻaina.E ono fa'aauau pea ona fa'aletonu le tamaoaiga o maketi o le Helium i le lalolagi atoa.

O Hang Yang, o se pisinisi a Hangzhou, e le masalomia na tofoina le aoga o le gaosiga o kesi.Mai le gaosiga o masini i le tu'uina atu o kesi, o lona suiga ma le atina'e o lo'o matua'i popole.I le taimi nei, ua faatuina e Hang Yang 30 lala kesi i le atunuu atoa, ma o le vaega o tupe maua o le kesi ua sili atu nai lo le gaosiga o meafaigaluega, ma maua ai le tinoitupe "susu" mo le gaosiga o pisinisi.

O le kamupani kesi na teu fa'afaigaluegaina ma fa'atūina i Qingdao i lenei tausaga o le pisinisi muamua lea a Hang Yang semiconductor fa'apitoa kesi.Fa'apitoa kasa, ona o lona tulaga fa'atekonolosi maualuga, maualuga fa'aopoopo le tau ma le tele o maketi gafatia, e fa'apea fo'i ona fa'atupuina le atina'e o le gaosiga o le kasa a Hang Yang.

Talu mai le 2010, o le fua faatatau o le tuputupu aʻe o le maketi faʻapitoa a Saina ua i luga atu o le 15%.O loʻo faʻatatauina o le maketi o le kesi faʻapitoa i totonu o le atunuʻu o le a oʻo atu i le 41.1 piliona yuan i le 2022. E tusa ai ma le auʻiliʻiliga o faʻalapotopotoga faʻafaigaluega, faʻafetai i le faʻaauau pea o le faʻalauteleina o le semiconductor a Saina, photovoltaic, panel ma isi faʻalapotopotoga faʻapitoa, ua faʻateleina e le au gaosi oloa le faʻatulagaina o faʻapitoa. alamanuia kasa.Mo se fa'ata'ita'iga, Hang Yang ma isi atina'e fa'atauva'a fa'apitonu'u e fa'amoemoe e fa'aauau pea ona fa'alautele le vaega o le fa'aulufale mai e suitulaga e ala i le malosi o latou gaosiga o masini + fa'atino galuega.


Taimi meli: Nov-09-2019